søndag 26. februar 2012

Søndagsfrokost

Våknet opp til tom brødskuffe, så da ble det bakt scones.

Her er oppskriften jeg brukte:
2ss myk margarin, smeltet
2 1/2 dl melk
1 ss bakepulver
1ts sukker
1/2 ts salt
3 dl sammalt hvete
3 dl hvetemel
Ha melken og smøret i bakebollen, rør inn bakepulver, sukker og salt.
Tilsett melet og elt til det blir en smidig deig.



Kjevle deigen ut på en bakeplate og del den inn i ønskede biter. Prikk bitene lett med en gaffel.  Stekes midt i ovnen på 240* i 10-15 min.




Da ble det frokost i dag også!


Her i huset prøver vi og ikke kaste så mye mat. Så når jeg i morges oppdaget en litt for brun banan i kjøleskapet bestemte jeg meg for å bake banankake. Miksmasteren sto jo allerede på benken etter sconesbakingen og ovnen var varm, så da var jo arbeide enklere. Så nå får samboeren min kake når han kommer hjem i kveld.

-Stine Lise-




torsdag 23. februar 2012

T-banestrikk!

På en uke blir det jo noen turer med t-banen og buss for å komme seg på skolen, og da liker jeg å strikke. Det må jo være noe lite og enkelt som lett kan tas opp av veska. Så denne uka har jeg strikket en ny kopptue (kjøkkenklut).



Jeg la opp 65 masker, første pinne strikker jeg rett,  og 2. pinne strikkes 1r,1v, og slik er det bare å fortsette annen hver til den størrelsen du vil ha.



Blått tema på kjøkkenet.



-Stine Lise-

tirsdag 21. februar 2012

Flette-improvisasjon


Da nærmer slutten seg for denne kreasjonen. Det mangler bare å feste litt tråder og strikke en liten kant. Det har tatt litt lengre tid en planlagt da jeg ikke har fulgt noen oppskrift, bare prøvd meg fram!
Når jeg har festet siste tråd skal dere få se hva dette er!


Tenkte også å vise dere et rosa lite babyteppe som jeg ble ferdig med i forrige uke,







Pakket det inn i fint gavepapir og surret rundt litt rosa restegarn. Så håper jeg at når den lille melder sin ankomst kan teppet være med å pynte opp vogna.



-Stine Lise-

mandag 20. februar 2012