fredag 8. februar 2013

Mønsterskrekk og marius-lue


Kjøpte dette heftet før jul (huff, lenge siden jeg har skrevet noe her nå...)  med mål om å strikke en lue med mariusmønster til kjæresten min.

Jeg hadde aldri strikket noe med flerfarget mønster før. Hadde bare strikket med flettemønster, hullmønster, perlestrikk osv fordi jeg tenkte at det er mye lettere når man bare har ett nøste og én tråd å holde styr på! 

Det skulle vise seg at dette ikke stemte og det gikk overraskende lett når jeg først satt igang. Moro var det óg! 

Brukte oppskriften til denne lua fra heftet:

Meeeeen som vanlig lager ikke jeg noe helt etter oppskriften, må bestandig forske og tilpasse litt selv. Strikket den faktsik helt etter oppskriften først, men syns det ble en alt for lang tupp som henger ned bak (vises ikke så godt på bildet, men du skjønner) Så prøvde jeg å felle litt annerledes, og på tredje forsøk ble jeg fornøyd! Felte av tidligere enn det som står i oppskriften og hadde bare én vanlig og til slutt ingen omganger mellom felleomgangene i motsetning til to som det står i oppskriften. 
Var nemlig ute etter en litt mer tettsittende lue, og ble fornøyd! 


Brukte peer gynt-garn fra Sandnes garn og byttet ut rødfargen med en lys blå i stedet for at det skulle bli en skikkelig guttelue (selv om jeg også kan tenke meg å bruke den med disse fargene!)

Nå er jeg i alle fall kvitt "mønsterskrekken" og neste gang blir det kanskje en genser:) 

...må bare bli ferdig med den jeg allerede holder på med først, kremt...


-Marianne-Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar